Ajamme asiasi.

Sopimusriita

Asiakasyrityksemme oli ostanut kuorma-auton. Muutaman kuukauden käytön jälkeen kuorma-autossa alkoi ilmetä sähkövikoja ja lopulta myös vaihdelaatikkovika. Tällaiset viat olivat asiantuntijoiden mukaan epätavanomaisia kyseisen ikäiselle autolle, joten asiakasyrityksemme otti yhteyttä toimistoomme.

Selvitimme auton historiaa ja tilasimme sitä koskevan tarkastuksen hyväksytyltä tavarantarkastajalta. Kävi ilmi, että auto oli ennen asiakkaallemme tapahtunutta myyntiä palanut pahasti. Palon jälkeen vakuutusyhtiö oli lunastanut auton, ja myyjä oli ostanut sen vakuutusyhtiöltä korjattavaksi. Myyjä ei ollut ilmoittanut tästä asiakkaallemme ennen kauppaa.

Lähetimme myyjälle vaatimuksen kaupan purkamisesta. Myyjä kiisti vaatimuksen väittäen, että ajoneuvo on korjattu asianmukaisesti eikä ilmenneillä ongelmilla ole syy-yhteyttä aikaisempaan palovahinkoon. Meidän näkemyksemme mukaan aikaisempi lunastukseen johtanut palovahinko oli syy-yhteydessä ongelmiin ja alensi muutenkin ajoneuvon arvoa.

Ilmoitimme myyjälle panevamme asian vireille käräjäoikeuteen, ellei se suostu vaatimuksiimme määräaikaan mennessä. Neuvottelujen jälkeen myyjä suostui kaupan purkamiseen. Asiakkaamme sai takaisin kauppahinnan vähennettynä hänen käytöstään johtuneella ajoneuvon arvon alentumisella.