Ajamme asiasi.

Hometalotapaus

Rovaniemeläinen nuori perhe oli ostanut unelmiensa kodin. Noin kahden vuoden kuluttua kaupanteosta talon asukkaat alkoivat saada oireita, jotka viittasivat sisäilmaongelmaan. Talossa ilmeni myös tunkkaista hajua. Perhe teetti asunnossa tutkimuksen rovaniemeläisellä yrityksellä. Tutkimuksessa ilmeni, että talon ulkoseinien alaosissa oli mikrobeja, jotka aiheuttivat terveyshaittaa asunnon käyttäjille.

Asukkaat ottivat yhteyttä asianajotoimistoomme. Teimme reklamaation asunnon myyjälle, joka kiisti vastuunsa sillä perusteella, ettei mikrobeista aiheudu konkreettista vahinkoa, ja lisäksi sillä perusteella, että ostajat olivat ostaneet asunnon tietoisena sen riskirakenteista.

Nostimme asiassa kanteen, jossa vaadimme ensisijaisesti kaupan purkamista ja toissijaisesti hinnanalennusta. Myyjä kiisti vaatimukset.

Ennen käräjäoikeuden istuntoa asiassa käytiin sovintoneuvotteluita osapuolten kesken. Sovintoneuvotteluissa vastapuoli totesi esittämiemme asiantuntijaselvitysten ja perusteluidemme johdosta, ettei se tulisi menestymään oikeudenkäynnissä ja suostui lopulta kaupan vapaaehtoiseen purkamiseen. Asiakkaamme saivat takaisin maksamansa kauppahinnan.